Voorwaarden en garanties

Afspraken

Afspraken kunnen gemaakt worden via onze Online Agenda of telefonisch. Wij vragen om een aantal gegevens, zodat wij de afspraak kunnen bevestigen en je kunnen herinneren aan de gemaakte afspraak. 

Als je een afspraak maakt in de salon krijg je van ons desgewenst een afspraken kaartje mee. De afspraak wordt per mail bevestigd ten tijde dat de afspraak ingepland wordt. Daarnaast ontvang je 24 uur van tevoren een herinnering van de afspraak per mail. Aangezien wij graag op tijd werken is het voor ons van belang dat je op tijd aanwezig bent. Red je het niet om op het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn? Laat dat ons dan zo spoedig mogelijk telefonisch weten. Dan kunnen we bekijken of we de behandeling kunnen laten doorgaan in de resterende tijd.

Annuleren

Als je door ziekte of een andere onverwachte gebeurtenis genoodzaakt bent je afspraak te annuleren of te verzetten dan kan dit enkel telefonisch via telefoonnummer 0515 - 820 330 tijdens openingsuren. Daarnaast willen wij je vragen om dit zo spoedig mogelijk (het liefst 24 uur van tevoren, indien mogelijk) aan ons door te geven. Dit zodat wij niet met een onverwacht lege agenda zitten en hopelijk de lege plek weer zouden kunnen opvullen zodat onze werkruimte niet onbenut blijft. Als je ons niet tijdig informeert zullen wij 50% van de gereserveerde tijd in rekening te brengen. 

Verzenden en Retourneren

Via de webshop proberen we dezelfde dag je besteling te versturen mits je voor 16 uur hebt besteld, mocht dit niet lukken dan houden we je hiervan op de hoogte. Verzenden of ophalen in Sneek is gratis, versturen naar een adres buiten sneek is vrij van verzendekosten bij besteding van 60 euro.

Als je een aangekocht artikel wilt ruilen kan dit binnen 14 dagen. Je kunt het artikel dan ruilen voor aan ander artikel of je krijgt je geld retour. Wil je een artikel ruilen die je in de webshop hebt gekocht zijn de verzendkosten voor eigen rekening.

Algemene voorwaarden

Toepasselijkheid

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en uitvoering van alle overeenkomsten in de uiterlijke verzorgingsbranche tussen Perron 28 en de consument.

Verantwoording, toestemming en eigen risico:

Alle opdrachten van de klant van Perron 28 geschieden op eigen risico.

Aansprakelijkheid:

Perron 28 mag ervoor kiezen de consument een behandeling te weigeren wanneer zij dit (medisch) niet verantwoord vindt. Wij doen ons uiterste best om het beoogde resultaat te behalen. Mocht dit niet naar tevredenheid zijn dan is Perron 28 alsnog niet aansprakelijk, tenzij komt vast te staan dat deze schade door een ernstige tekortkoming/schuld of grove opzet is te wijten.

Klachten

Heb je een klant of ben je ontevreden? Laat het ons uiterlijk binnen 7 dagen na je afspraak weten, schriftelijk of telefonisch. In geen enkel geval zal een klacht leiden tot restitutie van het bedrag van de behandeling. Wij zoeken uiteraard naar een passende oplossing naar ieders tevredenheid.

Op elke opdracht is het Nederlands recht van toepassing.