Lente Kriebels

De dagen worden weer langer, geleidelijk aan wordt het warmer en eindelijk mogen we onze dikke winterjas weer wegstoppen. De lente komt eraan! Tijd voor nieuw haar. In de salon zijn we nu verreweg het meeste bezig met het oplichten van het haar. Maar inmiddels zijn er zoveel verschillende technieken om je haar meer diepgang of textuur te geven. Je kunt kiezen uit balayage, highlights of lowlights, maar wat is eigenlijk verschil tussen deze technieken? En ben je al bekend met babylights? Wij leggen het je uit!

Balayage
Afgeleid van een Frans woord, wat vegen betekent. Het is een creatieve techniek waarbij de kapper uit de losse hand heel subtiel de blondering opbrengt, daar waar het licht natuurlijk valt. Op deze manier ziet je haar er ook veel dikker en gezonder uit. In tegenstelling tot highlights worden er dus geen folies gebruikt en geeft dit een zeer natuurlijk effect. De basiskleur kan je eigen haarkleur zijn, of je kunt je aanzet donkerder laten verven zodat het effect duidelijker zichtbaar is. 

Hightlights
Over het algemeen het meest bekend zijn de hightlights in folie. Hierbij word je haar geweven en een deel in de blondering gezet. Niet al je haar wordt geverfd dus blijft het natuurlijk. De ‘streepjes’ zijn een aantal tinten lichter dan je eigen haarkleur en zo krijg je een fris sunkissed effect. Voorheen zag je dat het wel dikkere strepen mochten zijn, dat is tegenwoordig wel anders. Hele fijne lokjes zetten we op het perron de hele dag door!

Babylights
Dat brengt me gelijk op de volgende trend, de babylights. Dit zijn nog fijnere lokjes dan de highligts, heel subtiel en op dezelfde manier ingezet als de highlights. Ze geven je coupe een extra zomers effect, zonder dat het duidelijk is dat jij je haren hebt geverfd. Het lijkt alsof je haar is opgelicht door de zon. De babylights zitten meestal niet door het hele haar, maar zijn juist heel fijn en bevinden zich op je kruin en rondom je gezicht. Een ideale techniek wanneer je liever je haren niet verft.

Lowlights
Voor ons heel logisch, voor de klant soms lastig uit te leggen want ze willen een donkere ‘highlight’. Nou ik kan je vertellen, die heten dus gewoon lowlights. En zijn dus precies het tegenovergestelde van de lichte lokjes. Wil je meer schakeringen in je haar dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wat donkerdere lowlights

WIJ HELPEN JE GRAAG

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Neem telefonisch contact op, óf plan direct je bezoek in bij Perron28. Wij heten je van harte welkom!

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK