Faidra Tsagarakis

Mijn naam is Faidra Tsagarakis, Griekse vader en Nederlandse moeder. Ondertussen zelf ook mama van 2 kids, een meisje en een jongen met beide -gelukkig- mooi haar. En ik ben de trotse eigenaresse van kapsalon Perron 28.  Alweer 7 jaar geleden startte ik in mijn eentje de salon en niet verwacht dat we zouden uitgroeien tot een begrip in Sneek en dat we zo'n druk bezocht station zouden worden! Ik dacht serieus dat ik alleen zou blijven, hooguit met nog iemand en als we op vakantie zouden dat we dan gewoon een briefje op de deur zouden plakken! Maar niks is minder waar, en superleuk natuurlijk. Het is een reis op zich!
En reizen is mijn passie. Per (nacht)trein, vliegtuig, cruiseschip, openbaar vervoer, het maakt mij niet uit!
Ik heb al veel van de wereld mogen zien; met mijn föhn op de schepen van de Holland America Lijn, met mijn rugzak door Azië en met mijn schaar in verschillende salons in Sneek en omstreken.
 
Kapster op de Holland America Line
Als hairstyliste op de schepen van de HAL was het net alsof ik in het leger beland was. In gestreken uniform moest ik ‘s ochtends om 7.30 uur klaarstaan. Verplicht met opgestoken haar zonder dat je schuifspeldjes zag. Vervolgens werd mijn haar en make-up beoordeeld door mijn manager. Wanneer het niet goed genoeg was moest ik terug naar mijn hut(JE) om alles opnieuw te doen. Werkdagen duurden tot 20.00 uur en als ik mijn targets voor die dag niet had gehaald moest ik voor 'straf' tot 22.00 uur werken. En altijd blijven glimlachen! Maar, eerlijk is eerlijk, op het schip heb ik pas echt veel geleerd over het vak. Met name over het verven en de folie-technieken. Föhnen en opsteken zoals ik dat op school geleerd heb was niet goed genoeg voor de formele gala avonden die we daar wekelijks hadden. Naast de pittige werkdagen heb ik ook erg veel plezier gehad op het schip: de feestjes in de crewbar, de shows & bioscoop aan boord, de legendarische cheese-cake, en het zwemmen met dolfijnen als het schip in de haven lag vergeet ik nooit meer! Evenals alle goede ervaringen die ik heb opgedaan en nu dankbaar zal meenemen in het runnen van mijn eigen salon.
 
Een bezoek aan Perron 28 is meer...
Na al mijn ervaringen in het veld snap ik nu dat een kappersbezoek een beleving is en het pas is geslaagd als alles klopt! Mooi haar begint met goed overleg en dat kan onder het genot van een lekker vers kopje koffie of cappuccino. Hierbij let ik op de conditie van het haar, de vorm van het gezicht en de persoonlijke wensen. Het haar wordt -indien gewenst- gratis gewassen in de massage was-unit waarna de goed geknipte coupe naar wens wordt gestyled en je stralend de deur uitloopt voor een betaalbare prijs in een super moderne salon met de top producten van Balmain.

WIJ HELPEN JE GRAAG

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Neem telefonisch contact op, óf plan direct je bezoek in bij Perron 28. Wij heten je van harte welkom!

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK